I teorin...

Nu är vi i full gång med reparationer av Rory Racerbil! I teorin... Eftersom vår praktiska erfarenhet av reparationer är begränsad så gör vi det istället genom teoretiska studier. Det enda vi nu saknar är interfacet för att koppla en robot direkt till internet för att den i praktiken ska kunna omsätta den samlade kunskap vi hittat.

 

 




Så i teorin är bilen i väldigt gott skick och fullt racetrim. Vi har i teorin och med hjälp av Mr Haynes bytt bromsskivor fram, det blev Biltema's. Vi har också i teorin satt på nya klossar och där satsade vi på Ferodo eftersom de verkar hålla längre, i alla fall i teorin... Vi har i teorin också hittat en lösning på hur vi ska täta bensintanken, med bomullstrasor, en kork och tändare. Nej fan, det var ju receptet på en Molotov cocktail... Vi får kanske tänka om där...

Vi har i alla fall beslutat oss för att byta kopplingen till en som tillåter att varvet på utgående axel ökar i samband med att man trycker ner gaspedalen. Om möjligt ska det hända helt proportionellt, gärna utan alltför lång fördröjning och helst utan att det luktar bränt i kupén. Eftersom vi inte vill byta koppling mer än en gång så satsar vi på en splitter ny. Pärlor för ett döende svin? Ja, men jag har en fundering på att vi i teamet gör ett vad. Den som sätter den långsammaste bästatiden under loppet plockar bort kopplingen efter loppet :)

Nu har vi bara ett litet problem kvar att lösa. Varför snarkar bilen i vänster fram när man trycker på gasen? Det låter ungefär som om man kastat in en näve grus i ett öppet kullager. Frågan är väl varför jag vet hur DET låter... Vi har nu med hjälp av sökningar på nätet/forum/Haynes/minnet kommit fram till vad som är problemet. Det är hjullagret! Eller kanske en drivknut... Enligt vissa spår kan det vara drivaxeln... Möjligtvis en spricka på en gummidamask så att fettet försvunnit... En teori vi inte helt har övergett är att det är en väldigt liten björn som har somnat någonstans i framvagnen och orsakar det snarkande ljudet.

Om någon skulle ha fler teorier om vad det är för fel på bilen är ni välkomna att maila dem på [email protected]

Slutsats: I teorin är vi rent överjävliga!

Jörgen "Bowe" Bevonius, Teamchef (?) Tower Of Power 1

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0